Film fra TK17

Film fra TK17

Se film av frivillighetens topplederkonferanse 2017 her

Publisert   | Sist oppdatert 

Frivillig sektor og næringslivet har ulike utgangspunkt. Mens næringsaktører måles på konkurranseevne og økonomiske resultater, søker frivillige organisasjoner å løse utfordringer de identifiserer i befolkning og samfunn uavhengig av inntjeningspotensial. Men med næringslivets fokus på samfunnsansvar og økende resultatkrav til frivilligheten, nærmer sektorene seg hverandre.

På Topplederkonferansen 2017 spør vi hvordan næringsliv og frivillighet kan samarbeide best mulig for å løse våre største samfunnsutfordringer. Hvem definerer hvilke behov samfunnet har, hva måles disse prosjektene på og hvor får de troverdigheten sin fra? Kan frivillige organisasjoner se næringslivet som noe mer enn en pengebinge, og ser næringslivet verdien av frivillighetens kompetanse, erfaring og samfunnsbyggende rolle?

Våre foredragsholdere og debattanter tar for seg næringslivssamarbeid i en både overordnet og spesifikk, internasjonal, nasjonal og lokal kontekst. Dessuten presenterer vi ferske funn fra Frivillighet Norges frivillighetsbarometer, og vi har invitert lederne for alle de politiske partiene på Stortinget til debatt om frivillighetspolitikk ved starten av valgåret 2017.

Film fra TK17

Program:

 • Åpning Kulturminister Linda Hofstad Helleland
 • Hvorfor og hvordan bør frivilligheten samarbeide med næringslivet? Generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen i Frivillighet Norge
 • Hovedinnlegg: Hvordan kan frivillighet og næringsliv samarbeide for å nå FNs bærekraftsmål? Senior Vice President Sustainabilityi DNV GL og president i Norges Røde Kors, Sven Mollekleiv.
 • Eksempel: Samarbeid om et demensvennlig samfunn. Generalsekretær Lisbeth Rugtvedt, Nasjonalforeningen for Folkehelsen
 • Panelsamtale: Samarbeid mellom næringsliv og frivillighet på nasjonalt nivå. Administrerende direktør Åsne Havnelid i Norsk Tipping, styreleder Sturla Stålsett i Frivillighet Norge og sustainability manager Anders Lennartsson i IKEA.
 • Eksempel: Godt nabosamarbeid i Bjørvika. Generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal, Kirkens Bymisjon
 • Panelsamtale: Hvordan bygger vi gode lokalsamfunn sammen? Lokal ildsjel, grunnlegger av Norsk Revyfestival og president i Toillingforbundet, Lornts Mørkved, styreleder i Norsk Musikkråd, Eline Melgalvis og konsernbanksjef for gavefondet i SpareBank 1 Midt-Norge, Eli Arnstad.
 • Eksempel: Samarbeid om IT-kompetanse på The Gathering. Generalsekretær Fredrik Vaaheim, Kandu.
 • Kompetanse pro bono: Hvordan kan pro bono-arbeid løse utfordringer for din organisasjon? Prosperastiftelsen.
 • Partilederdebatt om frivillighetspolitikk: Partilederdebatt om frivillighetspolitikk: Hvordan legger vi til rette for større rom for frivilligheten?Representanter fra alle partiene på Stortinget.

Se hele programmet her

Konferansen ledes av konferansier Elisabeth Skarsbø Moen, rådgiver i Zynk og tidligere debattredaktør i VG.

I alle pauser kan du besøke vårt frivillighetstorg med representanter fra ulike attraktive samarbeidspartnere for frivilligheten.

Praktisk informasjon:

Topplederkonferansen er Norges viktigste møteplass for bredden av frivillig sektor og Frivillighet Norges årskonferanse for generalsekretærer og styreledere i våre medlemsorganisasjoner.

 • Tid: 12. januar 2017
  08.00-14.00
 • Sted: Sentralen, Øvre slottsgate 3, Oslo sentrum