Skal alle med? Seminar om inkludering av frivillige

Sted: Forstanderskapssalen, Sentralen, Øvre Slottsgate 3 i Oslo

Tid: 1. november fra kl 09-12.

Frivillighet Norge og Frivillig.no ønsker velkommen til et nytt halvdagsseminar om frivillig innsats i frivillige organisasjoner. Vi stiller spørsmålet ”Skal alle med?” og ser nærmere på hvordan frivillige inkluderes, trives og utvikles. Hvordan påvirker dette egentlig folks helse og tilfredshet? 

Institutt for samfunnsforskning slipper deler av sin helt ferske rapport Sivilsamfunnsdeltakelse og folkehelse og Audun Fladmoe gir oss noe svar på hvordan frivillig innsats påvirker livskvaliteten hos den enkelte her i Norge, et av verdens lykkeligste land.

Frivllig.no deler ny fakta og innsikt om rekruttering av nye frivillige. Sammen med flere organisasjoner vil vi gi deg inspirasjon, utfordre litt og komme med tips for økt vekst i organisasjoner. 

Seminaret vil passe for deg som jobber med rekruttering og vekst i frivillige organisasjoner, eller med ulike former for samarbeid for å fremme frivillig innsats i samfunnet. Seminaret er gratis men krever påmelding. Det er kun 150 sitteplasser og vi kjører etter først til mølla prinsippet.

Du kan også bidra ved å legge inn et innspill til dagens tema når du melder deg på: Hva må til for at flere kan få bli ressurser i frivillige organisasjoner? 

Program

08.30 Velkommen til en kaffekopp
09.00 Frivillighet Norge åpner seminaret
09.15 Appell ved Nancy Herz
09.30 Instituttet for Samfunnsforsking ved Audun Fladmoe
10.00 Erfaringer og erkjennelser ved Reidun Bolsø fra Friluftshuset Sørenga (DNT)
10.20 Spørsmålsrunde og pause med mingletid
10.45 Innsikt og utfordringer fra Frivillig.no
11.15 Organisasjonene fra Samarbeidsverkstedet deler tanker
11.30 Historie fra frivilligheten, med Frank Sandby Ruud
11.45 Frivillighet Norge runder av for dagen

Påmelding her

Seminaret blir streamet på nett

Se streaming fra vårt forrige seminar om inkluderende rekruttering.