Hopp til hovedinnholdet

Første Møteplass for folkehelse avholdt

Publisert:
Oppdatert:
2014 08 1813 52 30

Å synge i kor eller å spille sjakk er først og fremst lærerikt og morsomt, men også bra for helsa. Mandag 18.08.14 arrangerte Frivillighet Norge og Helse- og omsorgsdepartementet Møteplass for folkehelse.

Møteplass for folkehelse skal styrke samarbeidet mellom frivillige organisasjoner og myndighetene.

– Gode ideer og tanker om hvordan vi sammen kan hente ut mer av folkehelsepotensialet i frivillig sektor vil inspirere oss i det pågående arbeidet med en ny folkehelsemelding, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Helse- og omsorgsminsiter Bent Høie mener frivillighet er viktig for folkehelsen.

Høie_FototEspenFaugstad

Foto: Espen Faugstad

Intensjon er to årlige arrangementer med aktuelle tema innen folkehelse. Temaet for mandagens konferanse var forebygging av ensomhet. 200 personer fra frivillig sektor og det offentlige deltok.

- Bygging av folkehelse handler om mye mer enn å spise riktig og trene. Folkehelse handler også om psykisk helse, om ensomhet, om seksuell helse og mye, mye mer. Derfor svarte Frivillighet Norge et begeistret JA, da Helsedepartementet spurte om vi ville være med å lage en møteplass for folkehelse. Der frivillige organisasjoner kan møte hverandre og kommunene for å drøfte hvordan vi i frivillig sektor kan bidra enda mer til styrking av folkehelsa i Norge, sier generalsekretær i Frivillighet Norge Birgitte Brekke.

Fikk hjelp ved å gi hjelp

Blant de over 200 deltakerne var Sandra Asmyhr fra Frivillig Sentralen i Sør-Varanger. Hun var en dem som delte erfaringer til inspirasjon for de øvrige deltakerne.

Sandra_FotoEspenFaugstad

Foto: Espen Faugstad

For tre år siden hadde Sandra to utfordringer som lot seg løse i en og samme ordning. På den ene siden ville hun hjelpe en ensom, eldre dame som ikke ville ha besøksvenn fordi hun "ikke ville være til bry". På den andre siden ville hun aktivere en kvinnelig flyktning som gjennom introduksjonsprogrammet var i praksis for å forbedre sine norsk kunnskaper. Løsningen ble at den eldre damen lærte den kvinnelige flyktningen å strikke. Flyktningen forbedret sin norsk, og den eldre damen ble mindre ensom.

- Ved å snu situasjonen fra å motta hjelp til å gi hjelp klarte vi å hjelpe både damen og flyktningen, forteller Sandra Asmyhr.

Konferanseavisa fra konferansen kan du lese her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring