Nyhetsbrev uke 25

Publisert   | Sist oppdatert 

Kjenner du en lokal helt som fortjener oppmerksomhet?

Hvem er Norgesmester i frivillighet? Foreslå din lokale helt på www.frivillighetsprisen.no innen 1. september. Vinneren får 50 000 kroner fra Norsk Tipping, som kan brukes på et ideelt formål eller aktivitet. Les mer her.

Lobbyister i folkets tjeneste

– Mange lobbyister har mye bedre betalt og er mye dårligere i budskapet sitt, sa Trine Skei Grande da stortingspolitikere møtte over 50 representanter fra frivillige organisasjoner i Frivillighetens spørretime torsdag 16. juni. Les mer her. Før spørretimen med stortingspolitikerne ga tidligere stortingspolitiker for Høyre, André Oktay Dahl, 5 tips til organisasjonene om hvordan de best kan påvirke politikerne i møter.

Frivillighet Norge på Arendalsuka

Frivillighet Norge og Norsk Tipping inviterer til en uformell møteplass den 17. august kl. 18-20 på Clarion hotell Tyholmen, Arendal. Bertine Zetlitz står for underholdningen, og kulturministeren utfordres. Trine Skei Grande, Kjersti Stenseng, Rigmor Aaserud, Gunn Marit Helgesen og Helge Andre Njåstad er blant de mange beslutningstakerne som har meldt seg på. Det vil bli servert drikke og snacks. Dette er et lukket arrangement. Påmelding er bindende og skjer her. I tillegg arrangerer vi Møteplass folkehelse på torsdag 18. august kl. 15-17 på Arendal Bibliotek, Auditoriet. Følg med på www.arendalsuka.no for mer informasjon.

Fordeling av Norsk Tippings overskudd til samfunnsnyttige og humanitære organisasjoner på høring

Kulturdepartementet har nå sendt ut forslag til endringer i fordelingen av tippemidler til samfunnsnyttige og humanitære organisasjoner på høring. Høringen har frist 1. september 2016. Les mer her.

Invitasjon til å stille spørsmål i Frivillighetsbarometeret

Har din organisasjon et spørsmål dere gjerne vil stille til Norges befolkning? Nå er det (nesten) mulig! Gjennom Frivillighetsbarometeret kan frivillige organisasjoner få svar på spørsmål fra 2000 respondenter blant et representativt utvalg av befolkningen for en lav kostnad. Les mer her

Veileder for frivillige organisasjoner om politiattester

Frivillige organisasjoner har anledning til å hente inn begrenset politiattest for sine ansatte og frivillige som jobber med barn. Det kan være aktuelt både for organisasjoner som jobber med barn selv, for eksempel idrettslag og 4H, og for organisasjoner som er på arenaer der politiattest er aktuelt, for eksempel asylmottak. Frivillighet Norge har laget en ny veileder, hvor vi forteller deg hvilke regler som gjelder for politiattester i frivillige organisasjoner og noen tips om hvordan din organisasjon bør jobbe med politiattester. Forslagene til rutiner er generelle og må tilpasses den enkelte organisasjon. Les veilederen her.

Frivillighetspolitikk er viktig når kommuner slår seg sammen

Nøtterøy og Tjøme kommune slår seg sammen under navnet Ferder kommune i 2018. I den sammenheng ønsker de å inngå et samarbeid med Frivillighet Norge om utvikling av en kommunal frivillighetspolitikk høsten 2016. Frivillige organisasjoner er sosiale møteplasser som skaper identitet og stedstilhørighet, bidrar med et mangfoldig tilbud av aktiviteter innen helse, miljø, kultur og idrett og mye mer. Det er derfor bra at kommuner som er i sammenslåingsprosesser ser viktigheten av å utvikle en frivillighetspolitikk i dialog med foreningene. Frivillighet Norge oppfordrer andre kommuner som er i samme situasjon til å gjøre det samme som Nøtterøy og Tjøme.

God sommer fra Frivillig.no!

Etter 200 dager har 330 organisasjoner registrert seg på Frivillig.no og de har mottatt 1870 interessemeldinger på sine oppdrag! Er din organisasjon med på festen? Til høsten legger vi mer trykk på markedsføring mot potensielle frivillige og da er det lurt å ha oppdrag klare! Har din organisasjon lagt planer for rekruttering av frivillige til høsten? Registrer dere på frivillig.no nå, legg ut aktuelle oppdrag og husk på at noen også bør svare på interessemeldingene som kan komme i sommer. Sees vi på Arendalsuka? Vi er der sammen med Frivillighet Norge. Vi svarer på spørsmål om rekruttering av frivillige og tar gjerne en prat om opplæring og informasjon til din organisasjon.

God sommer fra Frivillighet Norge!

Dette er det siste nyhetsbrevet før sommerferien. Vi holder helt stengt fra og med 15. juli til og med 29. juli. God sommer fra alle oss i sekretariatet!

Frivillighet Norge på sosiale medier

For relevante nyheter om frivillighet og oppdateringer fra Frivillighet Norge, følg www.twitter.com/frivillighet

For relevante nyheter om inkludering i frivilligheten og oppdateringer fra Frivillighet Norges inkluderingsprosjekt, følg www.twitter.com/inkludering

Frivillighet Norge på Facebook: www.facebook.com/frivillighetnorge

Frivillighet Norge på Instagram: http://instagram.com/frivillighetnorge

Frivillighet Norge på Vimeo: https://vimeo.com/channels/664074

Frivillig.no på Facebook: www.facebook.com/frivillig.no

Del bilder med #frivilliginnsats for å synliggjøre frivillige over hele landet!