Nyhetsbrev uke 32

Publisert   | Sist oppdatert 

Frivillighet Norges planer for Arendalsuka

  1. Frivillighetsfest / konsert med Bertine Zetlitz –kun 20 plasser igjen. Påmelding er bindende og skjer her. 150 stortingspolitikere, beslutningstakere og ledere i frivillig sektor er påmeldt. Dette blir en flott møteplass og lobbyarena!
  2. Sats på lokal frivillighetspolitikk -møteplass folkehelse 2016. Tid: Torsdag 18.08 kl. 15:00-17:00. Sted: Arendal Bibliotek, Auditoriet. Arrangør: Frivillighet Norge i samarbeid med Helse- og omsorgsdepartementet og KS. Program finner du her.
  3. Stand Frivillighet Norge skal ha en stand på kanalplassen 53, rett ovenfor Subway. 5 frivillige skal bemanne standen under hele uken. Frivillig.no –teamet skal drive oppsøkende virksomhet. Lurer du på hva frivillig.no er? Kom gjerne innom standen vår, så skal vi vise deg! Frivillighet Norges generalsekretær og politiske rådgivere er også tilgjengelig –inviter oss gjerne til din stand om du lurer på noe. Flere frivillige organisasjoner skal også låne standplass av oss.

I tillegg skal Frivillighet Norge møte en rekke beslutningstakere for å skape større rom for frivilligheten. Følg oss gjerne på Facebook og Twitter. Ta gjerne kontakt med Lise Corwin, tlf 47675621eller lise@frivillighetnorge.no om du lurer på noe.

Husk fristen for nominasjon til Frivillighetsprisen 1. september 

Kjenner du en lokal helt som fortjener oppmerksomhet? Foreslå din kandidat på www.frivillighetsprisen.no innen 1. september. Vinneren får 50 000 kroner til sitt formål fra Norsk Tipping. Prisen vil ble delt ut på Frivillighetsprisen fag & fest mandag den 5. desember på Månefisken i Oslo. 

Årets nykommer i frivilligheten

I forbindelse med Frivillighetsprisen fag & fest 5. desember ønsker vi i Frivillig.no å feire nye frivillige som har deltatt i frivillige organisasjoner for første gang i 2016. De gode eksemplene er det dere i organisasjonene selv som nominerer basert på frivillige som har meldt seg via frivillig.no. Nominasjonsperioden vil være frem til midten av september. Vi lager film om 3 utvalgte finalister og en jury kårer en utvalgt nykommer som mottar prisen den 5. desember på arrangementet Frivillighetsprisen fag og fest.

Kriteriene for prisen vil være at den frivillige:

  • Har meldt seg gjennom frivillig.no,
  • Har blitt frivillig for organisasjonen, har utført en oppgave eller forsatt utfører en oppgave for organisasjonen.
  • Har hatt en god første opplevelse i møtet med den frivillige organisasjonen.

Vi håper at dere tar dere tid til å nominere deres nye frivillige slik at flere kan få kjennskap til deres opplevelser og motiveres til å delta i frivilligheten! Nominasjoner gjør dere her frem til 15. september .  

Ønsker din forening flere frivillige?

Frivillig.no og Oslo kommune inviterer lag og foreninger til gratis kurs i rekruttering og bruk av frivillig.no 13. og 20. september i Oslo. Vi hjelper dere med å komme i gang med vervingen og deler verktøy og tips som gjør det enklere på veien. Link til mer informasjon og påmelding her. Dersom dere ønsker at vi skal holde et kurs for lag og foreninger i din kommune, send en henvendelse til kontakt@frivillig.no.

Finn en samarbeidspartner!

Kom på Samarbeidsverkstedet vårt 1. september. Bare fantasien setter grenser for hva organisasjoner kan samarbeide om. Frivillighet Norge følger dere opp med tips og samlinger utover høsten. Les mer her og se videoen om hvordan vi hadde i fjor. 

Prøv deg som mentor

Likestilling, Inkludering og Nettverk har plass til flere mentorer. Bli mentor på frivillig basis og del din kunnskap og erfaring fra arbeidslivet med noen som ser på vei inn i det.

Frivillighet Norges arbeid med kommunal frivillighetspolitikk

Askøy kommune, da kommunen er i gang med å utvikle en kommunal frivillighetspolitikk og Frivillighet Norge er invitert til å holde et kveldsseminar for alle interesserte foreninger mandag 29.august. Tema: Samspill og samarbeid mellom frivilligheten og kommune. Vi anbefaler våre medlemmers underledd å delta på dette møtet. Det er viktig at flest mulig organisasjoner bidrar i med innspill til kommunen. Invitasjon, program og kunngjøring av tid og sted for møtet skjer gjennom kommunen. Lokalforeningen kan ta kontakt med Jens Harald Garden på mail; jens.harald.garden@askoy.kommune.no for påmelding eller spørsmål.

Kartlegging av frivillige organisasjoner i Hå kommune 

Frivillighet Norge er i gang med å kartlegge frivillige organisasjoner og deres samarbeidsmuligheter i Hå kommune på oppdrag fra kommunen. Her ønsker vi å få så god oversikt over frivilligheten i disse kommunene som mulig, og ber om deres hjelp. Har din organisasjon et lokallag som har aktivitet/er organisert i en eller flere av disse kommunene? Kan dere i så fall sende oss organisasjonsnavn, gyldig e-postadresse (helst organisasjonens e-post) og om tilgjengelig, kontaktperson og telefonnummer. Sendes til hanne@frivillighetnorge.no. Frist for innsendelse: 26.08.16.

KS tilbyr et års gratis utdanning i kommune- og samfunnsplanlegging med oppstart i september 2016

Det er fortsatt noen ledige plasser ved videreutdanningen "Helse og Omsorg i Plan". Kurset er åpent for alle og tillitsvalgte og ansatte i frivilligheten kan ha stort utbytte av dette kurset. Vær rask om du ønsker å benytte deg av denne unike muligheten til å skaffe deg kunnskap om kommune- og samfunnsplanlegging og hvordan helseperspektivet blir ivaretatt i kommunale planer. Disse studiestedene tilbyr utdanningen: Høgskolen i Lillehammer, Høgskulen i Volda (undervisning skjer i Ålesund), Universitetet i Agder (undervisning i Kristiansand) og Universitetet i Tromsø. Mer informasjon finner du her.

Frivillighet Norge på sosiale medier

For relevante nyheter om frivillighet og oppdateringer fra Frivillighet Norge, følg www.twitter.com/frivillighet

For relevante nyheter om inkludering i frivilligheten og oppdateringer fra Frivillighet Norges inkluderingsprosjekt, følg www.twitter.com/inkludering

Frivillighet Norge på Facebook: www.facebook.com/frivillighetnorge

Frivillighet Norge på Instagram: http://instagram.com/frivillighetnorge

Frivillighet Norge på Vimeo: https://vimeo.com/channels/664074

Frivillig.no på Facebook: www.facebook.com/frivillig.no

Del bilder med #frivilliginnsats for å synliggjøre frivillige over hele landet!