Nyhetsbrev uke 44

Publisert   | Sist oppdatert 

Video fra kommunikasjonsseminar med Frivillig.no

Over 100 personer deltok på kommunikasjonsseminar med Frivillig.no tirsdag 1. november. Tema var synlighet og rekruttering til frivillige organisasjoner. Tilbakemeldingene var svært gode både på foredragsholdere og på formen på seminaret, som ble filmet i sin helhet. Video fra hele seminaret finner du her. Denne uken har Frivillig.no også lansert den første finalisten til «Årets nykommer» som er Veronika fra SOS-barnebyer i Sandefjord. Filmen ser du her. På mandag 7. november kommer finalist nr. 2 på Frivillig.no sin Facebook-side.

Nominer til «Næringslivets Frivillighetspris» 

Prisen «Næringslivets Frivillighetspris» skal synliggjøre betydningen av gode samarbeidsprosjekter mellom næringslivet og frivillig sektor. Prisen skal gå til en norsk bedrift, som i samarbeid med en frivillig organisasjon har bidratt til å utvikle samfunnet og gjort en forskjell i enkeltmenneskers liv. Nominasjoner sendes til Bransjekonsulent i Virke, Marianne Iqbal, på e-post marianne.iqbal@virke.no. Fristen for nominasjon er 11 november. Prisen deles ut på Frivillighetsprisen fag & fest den 5. desember. Mer informasjon her.

Topplederkonferansen 2017: Katedral på børsen 

På Topplederkonferansen 2017 spør vi hvordan næringsliv og frivillighet kan samarbeide best mulig for å løse våre største samfunnsutfordringer. Hvem definerer hvilke behov samfunnet har, hva måles disse prosjektene på og hvor får de troverdigheten sin fra? Kan frivillige organisasjoner se næringslivet som noe mer enn en pengebinge, og ser næringslivet verdien av frivillighetens kompetanse, erfaring og samfunnsbyggende rolle? Topplederkonferansen finner sted 12. januar 2017 på Sentralen i Oslo sentrum. For mer informasjon og påmelding ser her

Difi-veileder og representantforslag om ideelle aktører

Direktoratet for informasjon og IKT (Difi) er i gang med å lage en veileder for offentlige innkjøpere av helse og sosiale tjenester. Frivillighet Norge sitter i en referansegruppe som skal komme med innspill som sikrer at offentlige innkjøpere kan velge ideelle aktører som samarbeidspartner eller i anbudsprosesser. Arbeidet med veilederen skal være ferdig i januar 2017. Frivillighet Norges innspill finner du lese her. Her finner du også Frivillighet Norges innspill til representantforslag om ideelle aktører i omsorgssektoren fra stortingsrepresentantene Gerd Eli Berge, Anne Tingelstad Wøien og Kjersti Toppe.

Frivillige organisasjoner og kommuner i lokalt integreringsarbeid

28. november inviterer Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) og Frivillighet Norge til konferanse om samspill og samarbeid mellom kommuner og frivillige organisasjoner. Les mer om program og påmelding her.

Hvor inkluderende er vi?

Forum for inkludering 13. desember: Det er vanskeligere for innvandrere å få jobb enn befolkningen forøvrig. Forskning viser at det foregår forskjellsbehandling. Frivillige organisasjoner ønsker å rekruttere bredt. Kan vi lære noe av erfaringene i arbeidslivet for å gi alle mulighet til å delta i frivilligheten? Vi har invitert Jon Rogstad, forskningsleder og professor ved Fafo til å fortelle om hva forskningen viser. Les mer om program og påmelding her.

Hordaland – i tet på frivillighetspolitikk

Hordalandskommunene har blitt et foregangsfylke på frivillighetspolitikk. Etter fylkeskommunen lanserte en ny og banebrytende tilskuddsordning i 2015 har kommunene snudd seg rundt på rekordtid og skapt utrolige synergieffekter. Les mer her

Kurs for medlemsorganisasjoner

Frem mot jul arrangerer Frivillighet Norge 3 kurs for våre medlemsorganisasjoner og andre. Først ut er kurs i ny MVA-oppgave og andre MVA-relaterte nyheter, dette blir gjennomført 17.november og du finner mer informasjon her. 30. november er det prosjektutvikling som er tema, mer informasjon finner du her. Vi avslutter med kurset Kjenn sektoren din, mer informasjon om det finner du her.

Invitasjon til nettverksbygging med organisasjoner fra Romania 

Arrangementet "News from Romania" finner sted i Oslo den 9. november. Norske organisasjoner som er interesserte i samarbeid i Romania er inviterte til å delta. Les mer og meld deg på her.

Frivillighet Norge flytter!

Fra og med 12. desember 2016 holder vi til Øvre Slottsgate 2B, og besøkes her. Det betyr at våre lokaler i St. Olavs gate 25 er til leie. Om din organisasjon skulle være interessert i å leie lokalene i St. Olavs gate, kan dere kontakte Oslo Turnforening, eller gå inn på denne annonsen. Praksis med utlån av møterom til medlemsorganisasjoner fortsetter som før i de nye lokalene i Øvre Slottsgate.

Frivillighet Norge på sosiale medier

For relevante nyheter om frivillighet og oppdateringer fra Frivillighet Norge, følg www.twitter.com/frivillighet

For relevante nyheter om inkludering i frivilligheten og oppdateringer fra Frivillighet Norges inkluderingsprosjekt, følg www.twitter.com/inkludering

Frivillighet Norge på Facebook: www.facebook.com/frivillighetnorge

Frivillighet Norge på Instagram: http://instagram.com/frivillighetnorge

Frivillighet Norge på Vimeo: https://vimeo.com/channels/664074

Frivillig.no på Facebook: www.facebook.com/frivillig.no

Del bilder med #frivilliginnsats for å synliggjøre frivillige over hele landet!