Nyhetsbrev uke 46

Publisert   | Sist oppdatert 

Finalistene i Frivillighetsprisen

Her er de ti finalistene i Frivillighetsprisen 2016. Du inviteres nå til å stemme fram din favoritt via SMS. En SMS-stemme koster 1 krone og vi godtar kun en stemme per mobilnummer. Stemmerunden avsluttes søndag 27. november. Deretter velger juryen én vinner blant de tre finalistene med flest SMS-stemmer. Vinneren vil motta 50.000 kroner fra Norsk Tipping til sitt formål. 

Har du meldt deg på Topplederkonferansen?

Det er fortsatt ledige plasser på Topplederkonferansen 12. januar 2017, som handler om samarbeid mellom næringsliv og frivillighet. Hovedinnlegg fra Sven Mollekleiv, DNV GL/Røde Kors, om hvordan frivilligheten og næringslivet kan nå FNs bærekraftsmål sammen. Panelsamtaler med blant andre Åsne Havnelid (Norsk Tipping), Anders Lennartson (IKEA), Lornts Mørkved (Norges Toillingforbund), Eli Arnstad (Sparebank1) og Eline Melgalvis (Norsk Musikkråd). Flere eksempler på næringslivssamarbeid, presentasjon av nytt frivillighetsbarometer og partidebatt med representanter fra alle partiene på Stortinget. Konferansen er åpen for styreledere og generalsekretærer i alle Frivillighet Norges medlemsorganisasjoner og holdes på Sentralen i Oslo. Følg lenke for å lese mer og melde deg på.

Årsmøtet: Erna Solberg kommer - kommer du?

Frivillighet Norges årsmøte arrangeres 23. november klokka 16-19 på Håndverkeren Kurs- og konferansenter, Rosenkrantzgate 7, Oslo. Det er fremdeles mulig å etteranmelde seg dersom din organisasjon ønsker å delta på årsmøtet. Årsmøtet skal behandle forslag til vedtektsendringer, og resolusjoner om momskompensasjon og behovet for en fri og uavhengig frivillighet. Statsminister Erna Solberg vil holde hilsningstale. Send en e-post til mortenj@frivillighetnorge.no for å etteranmelde din organisasjon!

Tips: Frivillig.no har mer etterspørsel enn tilbud!

Vi oppfordrer alle organisasjoner til å legge ut oppdrag som søker etter frivillige på Frivillig.no, før 1.desember. Første uka av desember blir det stort trykk med kampanje i sosiale medier og dette fører til mange nye frivillige! I november får vi daglig 42 meldinger fra folk som vil bli frivillige, men bare 3 nye oppdrag fra organisasjoner! Har dere plass til flere frivillige? Da er det på tide å åpne døra ved å legge ut oppdrag på frivillig.no, for folk vil inn!

Frivillige organisasjoner og kommuner i lokalt integreringsarbeid

28. november inviterer Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) og Frivillighet Norge til konferanse om samspill og samarbeid mellom kommuner og frivillige organisasjoner. Les mer om program og påmelding her. Påmeldingsfrist i dag.

Frokostseminar om frivillighet og flyktninger

Hvilken rolle spilte sivilsamfunnet – innenfor etablerte organisasjoner, i sosiale medier, og gjennom nye initiativer? Dette er noen av temaene som står på agendaen når Senter for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektor inviterer til frokostseminar den 24. november kl. 08.45–11.30 (enkel frokost fra kl. 08.30). Sted: Institutt for samfunnsforskning, Munthes gate 31, Oslo. Les mer og meld deg på her innen 22. november.

Egmont gir bort 100 000 kroner i julegave

Egmont gir hvert år julegaven fra bedriften videre til et prosjekt eller en organisasjon som jobber for barn og unge. Fortell Egmont hvilken/hvilket organisasjon/prosjekt som fortjener denne gaven og hvorfor. Sykehusbarn fikk gaven i 2013, Sykehusklovnene i 2014 og Norsk Folkehjelp i 2015. Alle forslag vil bli vurdert og frister er 23. november 2016. Les mer her.

Videreutdanning i frivillig arbeid 

Høgskolen Stord/Haugesund, som fra 1. januar 2017 går over i Høyskolen på Vestlandet, starter våren 2017 videreutdanning i frivillig arbeid. Videreutdanningen i Frivillig arbeid retter seg mot personer som ønsker å bli bedre rustet til å drive og lede frivillig arbeid med god kvalitet. Les mer her

Frivillige organisasjoner og kommuner i lokalt integreringsarbeid

28. november inviterer Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) og Frivillighet Norge til konferanse om samspill og samarbeid mellom kommuner og frivillige organisasjoner. Les mer om program og påmelding her.

Frivillighet Norge flytter!

Fra og med 12. desember 2016 holder vi til Øvre Slottsgate 2B, og besøkes her. Det betyr at våre lokaler i St. Olavs gate 25 er til leie. Om din organisasjon skulle være interessert i å leie lokalene i St. Olavs gate, kan dere kontakte Oslo Turnforening, eller gå inn på denne annonsen. Praksis med utlån av møterom til medlemsorganisasjoner fortsetter som før i de nye lokalene i Øvre Slottsgate. 

Frivillighet Norge på sosiale medier

For relevante nyheter om frivillighet og oppdateringer fra Frivillighet Norge, følg www.twitter.com/frivillighet

For relevante nyheter om inkludering i frivilligheten og oppdateringer fra Frivillighet Norges inkluderingsprosjekt, følg www.twitter.com/inkludering

Frivillighet Norge på Facebook: www.facebook.com/frivillighetnorge

Frivillighet Norge på Instagram: http://instagram.com/frivillighetnorge

Frivillighet Norge på Vimeo: https://vimeo.com/channels/664074

Frivillig.no på Facebook: www.facebook.com/frivillig.no

Del bilder med #frivilliginnsats for å synliggjøre frivillige over hele landet!