Nyhetsbrev uke 48

Publisert   | Sist oppdatert 

Fortsatt ledige plasser på Topplederkonferansen

Vi har utvidet påmeldingsfristen, og det er fortsatt ledige plasser på Topplederkonferansen 12. januar 2017, som handler om samarbeid mellom næringsliv og frivillighet. Hovedinnlegg fra Sven Mollekleiv, DNV GL/Røde Kors, om hvordan frivilligheten og næringslivet kan nå FNs bærekraftsmål sammen. Panelsamtaler med blant andre Åsne Havnelid (Norsk Tipping), Anders Lennartson (IKEA), Lornts Mørkved (Norges Toillingforbund), Eli Arnstad (Sparebank1) og Eline Melgalvis (Norsk Musikkråd). Flere eksempler på næringslivssamarbeid, presentasjon av nytt frivillighetsbarometer og partidebatt med representanter fra alle partiene på Stortinget. Konferansen er åpen for styreledere og generalsekretærer i alle Frivillighet Norges medlemsorganisasjoner og holdes på Sentralen i Oslo. Følg lenke for å lese mer og melde deg på her.

Har dere noen frivillige som fortjener en stor takk på slutten av året?

Den 5 desember markerer vi FNs internasjonale dag for frivillighet i Sosiale medier. Vi oppfordrer alle til å fortelle hvorfor de er frivillige med mål om å inspirere flere til å bli med. Vi håper dere bruker dagen til løfte frem #frivilliginnsats i deres organisasjon. Har dere lagt ut oppdrag som dere trenger frivillige til på Frivillig.no? I uke 49 øker markedsføringen og folk vil søke etter noe å engasjere seg i der de bor.

Live-stream fra frivillighetens festkveld

På FNs internasjonale frivillighetsdag deles det ut totalt fem priser til frivillige helter og frivillighetens støttespillere på Månefisken i Oslo. Arrangementet er fulltallig, men det kommer direkte video-overføring fra prisutdelingen fra kl. 18.00-19.00 på www.frivillighetsprisen.no og på Frivillighet Norges Facebook-side. Følg gjerne med der!

Frivillighet Norge flytter

Fra og med 12. desember holder Frivillighet Norge til i nye lokaler. Adressen er: Øvre Slottsgate 2B, 0157 Oslo. All møtevirksomhet fra og med 12. desember, samt møte i nettverksgruppene det offentliges forhold og økonomiske rammevilkår den 8. desember, finner sted der. Utlån av møterom til medlemsorganisasjoner foregår ellers som før, i de nye lokalene.

Statsministeren hyllet frivilligheten

Statsminister Erna Solberg hyllet den norske frivilligheten på Frivillighet Norges årsmøte den 23. november i Oslo. Årsmøtet behandlet forslag til vedtektsendringer og resolusjoner om momskompensasjon og behovet for en fri og uavhengig frivillighet. 2 faste styremedlemmer og 3 varamedlemmer var på valg. Les mer her.

Resolusjoner vedtatt på årsmøte

Frivillighet Norges årsmøtet vedtok 23. november resolusjoner om momskompensasjon og behovet for en fri og uavhengig frivillighet. Les resolusjonene her: Fjern momsbyrden for frivilligheten! og En fri frivillighet.

Hvor inkluderende er vi?

Forum for inkludering 13. desember: Det er vanskeligere for innvandrere å få jobb enn befolkningen forøvrig. Forskning viser at det foregår forskjellsbehandling. Frivillige organisasjoner ønsker å rekruttere bredt. Kan vi lære noe av erfaringene i arbeidslivet for å gi alle mulighet til å delta i frivilligheten? Vi har invitert Jon Rogstad, forskningsleder og professor ved Fafo til å fortelle om hva forskningen viser. Les mer om program og påmelding her.

Frivillighet Norge på sosiale medier

For relevante nyheter om frivillighet og oppdateringer fra Frivillighet Norge, følg www.twitter.com/frivillighet

For relevante nyheter om inkludering i frivilligheten og oppdateringer fra Frivillighet Norges inkluderingsprosjekt, følg www.twitter.com/inkludering

Frivillighet Norge på Facebook: www.facebook.com/frivillighetnorge

Frivillighet Norge på Instagram: http://instagram.com/frivillighetnorge

Frivillighet Norge på Vimeo: https://vimeo.com/channels/664074

Frivillig.no på Facebook: www.facebook.com/frivillig.no

Del bilder med #frivilliginnsats for å synliggjøre frivillige over hele landet!