Generalsekretærfrokost: Bidrar vi til å nå et bærekraftig samfunn i 2030? Ta Bærekraftsjekken på din organisasjon!
I 2015 ble 2030-agendaen med de 17 bærekraftsmålene vedtatt av alle FNs medlemsland. Bærekraftsmålene krever felles innsats fra myndigheter, sivilsamfunn, privat sektor og akademia i alle land. Men gjør vi nok? Har frivillige organisasjoner en spesiell plikt til å sette bærekraft på agendaen? Hvordan gjør vi det i så fall?
Frivillighet Norge vil bidra til å styrke frivillige organisasjoners arbeid med bærekraft og tilby kompetanse tilpasset organisasjonenes behov. Vi har gjennom 2023 invitert til til en rekke samlinger med bærekraft i sentrum. Dette er det siste arrangementet i rekken. Du trenger ikke å ha deltatt på de foregående to for å få nytte av dette.
Vi inviterer denne gangen til et litt utvidet frokostmøte, hvor dere får to inspirerende innledninger. Etter innledningene gjennomfører vi, sammen med Vektor Consulting, et verksted hvor du får anledning til å ta "Bærekraftsjekken" på din egen organisasjon. Sjekken gjøres både under verkstedet og vil aller mest være et nyttig verktøy for deg og din organisasjon i etterkant.
Praktisk informasjon
Møtet er åpent for ledere, og bærekraftsansvarlige, i frivillige organisasjoner.
Sted: Legenes Hus, Christiania Torv 5, Oslo
Tid: 26. september 2023 08.00 - 11.00
08.00 - 08.30 Frokost og mingling
08.30 - 09.00 Innledninger
09.00 - 11.00 Verksted
Det legges inn pauser i programmet underveis.
Innledere
Kjersti Aass, bærekraftsdirektør i Yara
Kjersti er bærekraftsdirektør i Yara International og avtroppende nestleder i Utviklingsfondets styre. Kjersti har bakgrunn som konsulent, og har også jobbet med nødhjelpsarbeid for Leger uten grenser i Etiopia og Afghanistan, og for Røde Kors i Nepal, hvor hun er vann- og sanitærdelegat i organisasjonens internasjonale beredskapsstyrke. Kjersti har også sittet i styret i Den Norske Turistforening i Oslo.
Michelle Le Gal Hermandsen, rådgiver bærekraft i Norges Idrettsforbund
Michelle har jobbet i flere år som markedsansvarlig i Toppfotball Kvinner og jobbet for like muligheter innenfor fotballen. Før hun startet som rådgiver bærekraft i NIF jobbet hun med bærekraft mer rettet mot klima og miljø for Visit Svalbard.
Verksted
Verkstedet tar utgangspunkt i tre ulike deler, hvor del 1 er å få overikt over deltagernes forhold til bærekraftsbegrepet. Deretter deler vi inn i grupper og starter diskusjon, sparring og kunnskapsdeling om bærekraft. Hvordan er det organisasjonene jobber med bærekraft i dag og hvordan ønsker dere å jobbe med dette fremover? FNs bærekraftmål vil være i fokus her. I siste del oppsummerer vi gruppearbeidet og utformer en bærekraftsjekk som skal være et konkret verktøy som deltakerne kan ta med seg tilbake til sin organisasjon for å løfte arbeidet med bærekraft videre.