Her er de seks finalistene til den nasjonale Frivillighetsprisen 2021
Her er de seks finalistene til den nasjonale Frivillighetsprisen 2021. Nå kan du stemme på din favoritt. Vinneren vil motta 50.000 kroner fra Norsk Tipping til sitt formål.
Frivillighet Norge har fått inn 331 nominasjoner til den nasjonale Frivillighetsprisen i år, noe som er ny rekord. Juryen har så valgt ut seks finalister, og nå er det opp til deg og resten av Norge å stemme fram vinneren.
– Årets finalister er alle vinnere, og forbilder for oss alle. 2020 og 2021 har vært spesielle år som har utfordret oss som samfunn, og det er imponerende å se at ildsjeler som disse seks - og tusenvis av andre - bidrar til å hjelpe oss gjennom krisen, sier generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen.
– Jeg oppfordrer alle til å være med på å hylle disse flotte frivillige, gjennom å stemme fram vinneren av Frivillighetsprisen 2021. Uten dem, og alle andre som stiller opp i frivilligheten, hadde Norge vært et fattigere land, sier Slotterøy Johnsen.
Finalistene 2021
- Askrova Bygdelag, Vestland: Askrova Bygdelag er en velforening på øya Askrova og ble stiftet i 1977. Bygdelaget står for mange faste arrangement i løpet av året som samler gamle og unge på øya. Alt etter arrangement, så er det 5-15 frivillige med. Større arrangement som “øyacup” har opp mot 30-40 involverte frivillige.
- De frivillige på Musikkteateret Stiftelsen Elden på Røros, Trøndelag: Stiftelsen Elden har siden 1994 satt opp musikkteatret Elden. Hvert år bidrar mellom 300 og 400 mennesker til dette dugnadsarbeidet. Siden 2018 er Elden Norges nest største utendørsteater med over 12.000 publikummere hvert år.
- Joseph J. Murray, World Federation of the Deaf, Ål, Viken: Joseph Murray er leder for World Federation of the Deaf. Han jobber for å gjøre nasjonale tegnspråk anerkjent og akseptert overalt, og har lagt ned en internasjonal innsats over 26 år for menneskerettighetene til døve.
- Kadasamy Naranderan, Tamilsk-Norsk hjelp, Oslo: Kadasamy Naranderan leder organisasjonen Tamilsk-Norsk Hjelp. Organisasjonen bidrar til humanitær bistand til flykninger og vanskeligstilte på Sri Lanka. Ved å levere kortsiktig nødhjelp og langsiktig utviklingen for hjemvendte flyktninger og andre i nød.
- Kaja Karlsson, Brandbu IL og Civitan Hadeland, Innlandet: Kaja ble medlem i Civitan Hadeland i 2012 og har gjennom sitt engasjement blitt trener for Brandbu IL sin gruppe med funksjonshemmede. Kajas engasjement for gruppen strekker seg langt utenfor treningsfeltet. Med Kaja har gruppen deltatt i Special Olympics-stevner, Vi vill, Toten lekene, Para Idrett stevner fra Trondheim til Bergen.
- Vaksinasjonsprosjektet i regi av N.K.S., nasjonal: Sanitetskvinnene (N.K.S.) har over 130 lokale Omsorgsberedskapsgrupper i hele landet som har avtale med sin kommune om å bidra i beredskapsarbeid. Siden januar 2021 har minst halvparten av disse gruppene bidratt med til sammen flere tusen frivillige i massevaksineringen mot Covid-19.
Stem på din favoritt blant finalistene her.
Stemmerunden varer til og med søndag 28. november.
Hvem kan få prisen?
Frivillighetsprisens mål er å skape engasjement og fremme organisasjonene bak de nominerte. Frivillighetens bredde og mangfold, både med tanke på organisasjonsform, tematikk, alder og kultur, skal over tid gjenspeiles i et tilsvarende mangfold blant prisens vinnere. Prisen kan gis på grunnlag av innsats over lengre tid eller i et tidsavgrenset prosjekt.
Frivillighetsprisen deles ut av Frivillighet Norge, Kulturdepartementet og Norsk Tipping.
Prisutdelingen vil skje på Oslo rådhus på FNs internasjonale dag for frivillighet den 5. desember.
Les om arrangementet Frivillighetens dag her.
Juryen 2021
Juryen til Frivillighetsprisen ledes av styreleder i Frivillighet Norge Kjell Erik Ullmann Øie. Andre medlemmer i juryen er stortingsrepresentanter fra Familie- og kulturkomiteen på Sotrtinget: Tage Pettersen (H) og Åslaug Sem-Jacobsen (Sp), samt radgiver samfunnskontakt i Norsk Tipping Stian Seland, tidligere leder i Røde Kors ungdom Mawra Mahmood og forsker på sivilsamfunnet ved Institutt for Samfunnsforskning, Daniel Arnesen.