Hopp til hovedinnholdet

Hvem blir årets Frivillighetskommune 2022?

Publisert:
Oppdatert:
6 personer står på en scene. En av dem har mottatt en pris og løfter den høyt. De smiler og klapper
Ordfører i Moss, Hanne Tollerud, tok i mot prisen for Årets frivillighetskommune 2021 på scenen til årets frivillighetskonferanse i regi av KS og Frivillighet Norge. Foto: Frivillighet Norge/ CF Salicath

KS og Frivillighet Norge deler hvert år ut prisen «Årets frivillighetskommune» på Frivillighetens dag. Både kommuner og fylkeskommuner kan få prisen.

I 2021 var det Moss kommune som vant prisen. Du kan lese mer om dette her.

KS og Frivillighet Norge ber nå om forslag/nominasjoner til prisen årets frivillighetskommune 2022, og frist for å nominere er onsdag 31. august 2022.

Prisen vil bli delt ut på et arrangement i Oslo den 5.desember 2022. Juryen består av representanter fra KS og Frivillighet Norge.

Formålet med prisen er å løfte frem kommuner og fylkeskommuner som arbeider godt med frivillighetspolitikk. I utvelgelsen blir det lagt vekt på hvordan kommunen har utviklet politikken i dialog med bredden av frivilligheten, dens politiske forankring, om den legger til rette for faste årlige møteplasser og på hvilken måte man har involvert den lokale frivilligheten i utviklingen av frivillighetspolitikken.

Hva skal til for å vinne?

Kriteriene som juryen fatter sin beslutning på bygger på samarbeidsplattformen mellom KS og Frivillighet Norge. Retningslinjene for prisen til årets frivillighetskommune skal basere seg på hovedelementene i «Plattform for samspill og samarbeid mellom frivillig og offentlig sektor»:

  • Er frivillighetspolitikken utviklet i dialog med frivilligheten lokalt? ( for eksempel gjennom ulike former for dialogmøter eller undersøkelser)
  • Hvordan er frivillighetspolitikken forankret politisk? (Eksempler er frivillighetsmelding/plan/strategi, erklæring eller annet som er vedtatt politisk og inngår som en del av kommuneplanens samfunnsdel)
  • Legger frivillighetspolitikken til rette for møteplasser? ( Eksempler er årlige konferanser, dialogmøter eller frivillighetsarrangementer der politisk og/eller administrativ kommuneledelse og hele bredden av frivillige foreninger møtes)
  • Har kommunen opprettet en fast møtestruktur der frivilligheten innen idrett, kultur, friluft, barn og unge, helse, innvandring, beredskap osv. er representert i et frivillighetsråd, frivillighetsforum e.l.?

Kontaktperson i KS er rådgiver Christian Hellevang.

Her finner du nominasjonsskjema.

Frivillighet Norge tilbyr råd og veiledning for kommuner som ønsker å utvikle en god kommunal frivillighetspolitikk og driver nettsiden samhandlingskoden.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring