Hvem er norgesmester i frivillighet?
Frivillighet Norge skal dele ut den nasjonale Frivillighetsprisen og 50.000 kroner til noen som har utmerket seg med sin frivillige innsats. Nå kan du nominere en du setter pris på i ditt nærområde!
12. mars 2020 ble hverdagen snudd på hodet grunnet koronaviruspandemien. Frivillige organisasjoner har måtte tenke annerledes om våre aktiviteter, arrangementer og reiser. Mange organisasjoner har skapt nye tilbud. For eksempel opprettet Nasjonalforeningen for folkehelsen, Norske kvinners sanitetsforening og LHL hjelpetelefonen Frivillighetens koronalinje for å bistå myndighetene i arbeidet med å svare på spørsmål om korona.
– De frivillige organisasjonene har tilpasset seg den nye virkeligheten og bidratt der vi har sett behov. Koronakrisen har vist betydningen av frivilligheten for samfunnet og lokalmiljøene og verdien av samarbeid på tvers av organisasjoner, sier generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen.
Frivillighetens rolle i sommerferien
Frivillige organisasjoner kan nå gjennomføre mange av sine aktiviteter, så lenge de overholder gjeldende råd og anbefalinger om smittevern. Selv om større arrangementer fortsatt er avlyst gjennomføres flere aktiviteter i mindre skala enn normalt.
– Sommeren ville ikke vært den samme uten frivilligheten. Når flere har feriert hjemme i Norge til sjøs og til fjells stiller frivillige opp i beredskap for at turen skal være trygg. Mange har bidratt på ulike sommeraktiviteter for barn og unge. Folk som gir av sin fritid, holder liv i lokalsamfunnene og er distrikt-Norges helter, fortsetter Johnsen.
Også bra for de frivillige
Å være frivillig på ulike aktiviteter er også givende for de som gjør en frivillig innsats.
– For mange er deltakelse i frivillige aktiviteter sommerens sosiale høydepunkt. Ferien er heller ikke like lett for alle. Noen har ikke råd til dyre ferieturer, andre er kanskje ensomme eller har ikke noen å reise på ferie med. Frivilligheten samler befolkningen og gir alle mulighet til gode opplevelser og en meningsfylt fritid, sier Slotterøy Johnsen.
Vil vise frivillighetens verdi
Svært mange nordmenn bidrar med frivillig innsats. Over 60% av befolkningen har vært frivillig i løpet av det siste året. Noen gjør likevel en større innsats enn andre, og de ønsker Frivillighet Norge å løfte fram med den nasjonale Frivillighetsprisen.
– Frivillighet Norge vil gi frivilligheten et ansikt når vi hvert år deler ut den nasjonale Frivillighetsprisen. Vinnerne er utrettelige mennesker som står på dag ut og dag inn, uten å spørre om anerkjennelse eller belønning. Vi vil løfte disse hverdagsheltene frem. Uten dem stopper Norge, sier Slotterøy Johnsen.
Send inn ditt forslag nå – fristen er 15. september
Nominer din kandidat til Frivillighetsprisen på www.frivillighetensdag.no
Frivillighetsprisen deles ut til en initiativrik person, lokal forening eller gruppe som har gjort en bemerkelsesverdig innsats for samfunnet rundt seg, og velges blant nominasjoner fra befolkningen. Vinneren mottar 50.000 kr fra Norsk Tipping til et ideelt formål.