Hopp til hovedinnholdet

Nå kan du nominere til frivillighetsprisene!

Publisert:
Oppdatert:
Mennesker står sammen og smiler
En av finalistene til Frivillighetsprisen i 2023 var Fosen-aktivistene representert ved NSR-Nuorat og Natur og Ungdom. Foto: CF Salicath/Frivillighet Norge

På Frivillighetens dag 5. desember deles de nasjonale frivillighetsprisene ut. Nå kan du nominere frivillige som fortjener en pris!

De nasjonale frivillighetsprisene, er:

  • Frivillighetsprisen
  • Årets nykommer i frivilligheten
  • Årets frivillighetskommune
  • Helseprisen

Den nasjonale Frivillighetsprisen

Frivillighetsprisen hedrer ekstraordinær frivillig innsats. Prisen deles ut av Frivillighet Norge i samarbeid med Norsk Tipping og Kulturdepartementet, og går til en person, lokal forening eller gruppe. Prisen har blitt delt ut årlig siden 1995, der målet er å synliggjøre frivillighetens egenverdi og samfunnsverdi:

– Frivillighet Norge vil gi frivilligheten et ansikt når vi hvert år deler ut den nasjonale Frivillighetsprisen. Det er ekstra stas å få løfte fram noen av frivillighetens flotte hverdagshelter som skaper aktiviteter og fellesskap over hele landet. Uten dem stopper Norge, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

Vinneren mottar 50.000 kroner fra Norsk Tipping til sitt formål. Kjenner du noen som har gjort en ekstraordinær frivillig innsats? Nominer innen 15. september!

Årets nykommer i frivilligheten

Prisen for Årets nykommer går til en person som har engasjert seg i løpet av det siste året og som er en inspirasjon for andre. Den deles ut av Frivillig.no – frivillighetens egen rekrutteringsportal som driftes av Frivillighet Norge. Målet med prisen er å inspirere til frivillig innsats, og vise at det ikke er så vanskelig å komme i gang.

– Det finnes en bredde i frivilligheten som gjør at alle kan føle seg inkludert et sted. Vi ønsker at flere skal finne veien inn i organisasjonene og få føle på gleden av felleskap, mening og å være til nytte, sier prosjektleder for Frivillig.no, Vanja Konradsen.

Nykommeren må nomineres av organisasjonen som vedkommende er engasjert i. Frist for å nominere er 10. september.


Tre personer
Prosjektleder for Frivillig.no, Vanja Konradsen, sammen med stortingspresident, Masud Gharahkhani, og vinner av Årets nykommer 2023, Avin Haji. Foto: CF Salicath/Frivillighet Norge

Årets frivillighetskommune

Årets frivillighetskommune ble opprettet av KS, kommunesektorens organisasjon, og Frivillighet Norge i 2016. Formålet med prisen er å løfte frem kommuner og fylkeskommuner som arbeider godt med frivillighetspolitikk. Av tidligere vinnere finner vi: Drammen kommune, Telemark fylkeskommune, Karmøy kommune, Flekkefjord kommune, Lørenskog kommune, Moss kommune, Sømna kommune og Bergen kommune.

Retningslinjene for prisen baserer seg på hovedelementene i «Plattform for samspill og samarbeid mellom frivillig og offentlig sektor». Frist for å nominere er 31. august.

Helseprisen

Helseprisen deles ut av Stiftelsen Dam og går til et helseprosjekt i regi av en frivillig helseorganisasjon. Vinneren mottar 50.000 kroner som går til organisasjonen som står bak prosjektet. Fristen for å nominere er 10. september.

Panelsamtale
På Frivillighetens dag 5. desember inviteres det til fagdag og prisutdeling på Sentralen i Oslo. Her fra en av fjorårets panelsamtaler. Foto: CF Salicath/Frivillighet Norge

Hva skjer på Frivillighetens dag?

Den 5. desember inviteres det til både markering og prisutdeling – samme dag som FNs internasjonale dag for frivillighet.

I Oslo inviterer Frivillighet Norge til feiring, prisutdeling og fagkonferanse for ansatte og tillitsvalgte i frivilligheten. Du kan delta både fysisk og digitalt fra hele landet. Til deg som ikke har mulighet til å delta i Oslo, oppfordrer vi til å arrangere en lokal frivilligfest, følge prisutdelingen digitalt og markere dagen i sosiale medier – det er mange måter du kan gjøre det på

Dette skjer på Sentralen i Oslo (med forbehold om endringer): Dørene åpner klokka 11.30, fagdag med spennende program fra klokka 13.00-15.00 og prisutdeling fra klokka 18.00.

Frivillighet Norge arrangerer Frivillighetens dag i samarbeid med Kultur- og likestillingsdepartementet, Norsk Tipping, KS, Frivillig.no og Stiftelsen Dam.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring