Hopp til hovedinnholdet

Ny handlingsplan for Partnerskap mot mobbing har fokus på lokalmiljøet

Publisert:
Oppdatert:
Flere barneansikter som ser inn i kamera og smiler. Øverst står det skrevet Partnerskap mot mobbing

Partnerskap mot mobbing er et forpliktende samarbeid for et godt og trygt lærings- og oppvekstmiljø, signert av Regjeringen og femten organisasjoner på oppvekst- og utdanningsfeltet.

Frivillighet Norge har siden 2019 vært partner i Partnerskap mot mobbing (PMM). Tidligere i år ble ny partnerskapsavtale signert og i oktober ble en ny handlingsplan vedtatt.

Fokus på lokalmiljø

Frivillighet Norge ønsker å bidra til å styrke arbeidet for å utvikle gode lokalsamfunn som motvirker mobbing. Vi har siden vi ble partner, jobbet for at PMM i større grad skal anerkjenne lokale frivillige lag og foreninger som arenaer og aktører i arbeidet for økt inkludering og mindre mobbing. Med den nye handlingsplanen kommer dette perspektivet tydeligere frem.

«Frivillighet Norge er glad for at planen nå fokuserer på å trekke inn lokalmiljøet i arbeidet i partnerskapet. Fritidsaktiviteter er viktige for alle barn og unge og frivillige lag og foreninger står for de aller fleste fritidsaktivitetene som eksempelvis idrett, korps, teatergrupper og speideren.» sier Stian Slotterøy Johnsen, generalsekretær i Frivillighet Norge

«Frivillighet Norge er glad for at planen nå fokuserer på å trekke inn lokalmiljøet i arbeidet i partnerskapet. Fritidsaktiviteter er viktige for alle barn og unge, og frivillige lag og foreninger står for de aller fleste fritidsaktivitetene. »

Stian Slotterøy Johnsen
Generalsekretær Frivillighet Norge

Helhetlig frivillighetspolitikk gir bedre samarbeid

Handlingsplanen er også betydelig styrket når det kommer til å løfte frem viktigheten av samarbeid mellom kommune og frivillighet. Forskning viser at kommuner som har etablert en helhetlig frivillighetspolitikk har flere samarbeidsrelasjoner med lokale frivillige organisasjoner enn kommuner som ikke har vedtatt en frivillighetspolitikk.

«Vi oppfordrer kommuner til å utvikle en frivillighetspolitikk sammen med organisasjonene lokalt og invitere til samarbeid for å skape inkluderende oppvekstmiljø for barn og unge. Frivillighet Norge tilbyr verktøy og veiledning for å lykkes med dette. sier Slotterøy Johnsen. 

«Vi oppfordrer kommuner til å utvikle en frivillighetspolitikk sammen med organisasjonene lokalt og invitere til samarbeid for å skape inkluderende oppvekstmiljø for barn og unge.»

Stian Slotterøy Johnsen
Generalsekretær Frivillighet Norge

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring