Hopp til hovedinnholdet

Perspektivmeldinga overser en hel sektor

Publisert:
Pressemeldinger
Ryggen til en frivillig
Foto: Charlotte Sverdrup

Da regjeringen nylig la frem Perspektivmeldingen, var den uten en eneste referanse til frivillig sektors avgjørende samfunnsrolle. Det mener Frivillighet Norge er en grov forglemmelse.

– Når regjeringa overser frivilligheten, overser de også en viktig del av løsningen på noen av de utfordringene samfunnet står overfor, blant annet å sikre beredskapen, å styrke folkehelsa og forebygge sykdom og ensomhet og å inkludere alle i samfunnslivet, sier generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen i Frivillighet Norge.

Perspektivmeldingen 2024 drøfter langsiktige utfordringer i norsk økonomi.

Frivillige organisasjoner skaper verdier i Norge tilsvarende fem prosent av Bruttonasjonalproduktet. I tillegg til å være en sektor med stor økonomisk betydning, bidrar også frivilligheten med å bygge tillit, inkludering og folkehelse og styrke den sosiale kapitalen:

– Når meldinga både understreker behovet for å sikre et velfungerende demokrati i framtida, samtidig som Finansdepartementet totalt overser frivillighetens rolle i dette, er det ingenting annet enn en grov forglemmelse, understreker Stian Slotterøy Johnsen.

Kontaktperson

Bilde av Stian Slotterøy Johnsen
Stian Slotterøy Johnsen
Generalsekretær
959 33 862
stian@frivillighetnorge.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring