Hopp til hovedinnholdet

– ​​Registrer dere på Ungfritid.no for barnas skyld!​

Publisert:
Oppdatert:
Kvinne smiler
Maryam Konar, helsesykepleier i Drammen kommune. Foto: Privat

Det oppfordrer Maryam Konar, helsesykepleier i Drammen kommune. Det er få yrkesgrupper som vet bedre hvor viktig fritidsaktiviteter er for barn og unge.

Barn og unge som deltar på en fritidsaktivitet er mindre ensomme, og trives bedre på skolen. Men fremdeles er det flere som ikke er med på noe på fritiden. Derfor har Frivillighet Norge et samarbeid med alle landets sykepleiere inn mot skolestart høsten 2024. Målet er at alle skal ha et verktøy de kan bruke til å veilede de som trenger det inn i fritidsaktiviteter.

Maryam Konar, helsesykepleier i Drammen kommune, møter mange barn og unge i jobben sin. Hun vil at lokale frivillige organisasjoner skal registrere aktiviteten sin på Ungfritid.no, slik at hun kan bruke det for å finne relevante tilbud.

– Når jeg snakker med barn og unge som ikke har funnet noe å gjøre på fritiden, eller foresatte som lurer på hvor de finner lokale tilbud, så er det ikke så lett å vite hva jeg skal si. Mange har allerede prøvd idrett, men det passet ikke for dem. Jeg skulle gjerne kunne vist dem en oversikt med alle tilbud, sier Maryam.

Få med nye

Ungfritid.no drives av Frivillighet Norge og ble offisielt lansert ut mot befolkningen høsten 2021. Alle frivillige organisasjoner, frivilligsentraler, kommunale fritidsklubber og menigheter i Den norske kirke kan bruke siden til å vise frem fritidsaktiviteter – helt gratis. I tillegg kan kommuner med en samarbeidsavtale bruke siden.

Målet er at vi sammen gjør det enklere for barn og unge å finne fritidsaktiviteter, og at flere blir en del av fellesskapet.

barn strekker hendene opp
Foto: Birgitte Heneide

Ungfritid.no og helsesykepleierne

Kommunen er ikke pålagt å bruke Ungfritid.no, men en digital oversikt over fritidstilbud vil være til hjelp for flere i kommunen. Ungfritid.no er gratis, enkelt å bruke, og har allerede mange ulike tilbud, synes Maryam.

– Alle frivillige lag, organisasjoner og foreninger, frivilligsentraler og fritidsklubber kan registrere sine aktiviteter der! Det er også mulig å finne aktiviteter i andre kommuner. Øvre Eiker har mange flere tilbud registrert enn oss, og det er synd for jeg vet vi i Drammen har flere tilbud enn det som ligger der i dag. Så min oppfordring er «Registrer tilbudet i dag», sier Maryam.

Maryam er opptatt av å løfte frem de positive effektene av deltagelse i fritidsaktiviteter.

– Det er tre grep for god psykisk helse: Gjør noe aktivt, gjøre noe sammen og gjøre noe meningsfylt. Å delta på en fritidsaktivitet er å gjøre alle tre grepene i ett. Mitt ønske er at alle som ønsker det får delta på en aktivitet de interesserer seg for og mestrer. Ungfritid.no bidrar til dette, avslutter hun.

Bli med i skolestartkampanje

Ved skolestart er ekstra mange på utkikk etter fritidsaktiviteter. I august setter vi derfor i gang en stor skolestartkampanje! Målet er å synliggjøre de fantastiske fritidstilbudene som finnes i frivillige organisasjoner, lag og foreninger.

For å bli med på kampanjen trenger du kun å: 1. Legge ut aktiviteten på Ungfritid.no og 2. Sende Ungfritid.no-lenken din til kontakt@ungfritid.no for å få den promotert av oss.

Kontaktperson

Bilde av Jørgen Lysa
Jørgen Lysa
Rådgiver, Økt deltakelse
99502631
jorgen@frivillighetnorge.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring