Hopp til hovedinnholdet

Regjeringen lover full momskompensasjon i 2025

Publisert:
Oppdatert:
Portrett av mann
Generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen mener løftet om full momskompensasjon ikke er tilstrekkelig finansiert i statsbudsjettet.

– Uten regelstyring av ordningen er løftet fra Kultur- og likestillingsministeren dessverre lite verdt, sier generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen. I følge en pressemelding fra NTB foreslår Regjeringen full momskompensasjon for frivillige organisasjoner i statsbudsjettet for 2025.

Regjeringen foreslår å sette av totalt 2,65 milliarder kroner til momskompensasjon for idretten og frivilligheten i 2025. Det er mindre enn det totale søknadsbeløpet i 2024.

Kulturdepartementet har opplyst til NTB at det totale søknadsbeløpet i 2024 er på 2,78 milliarder kroner. Dette er ca 300 millioner mer enn avsatt beløp og for å oppnå full momskompensasjon må beløpet justeres i nysalderingen av statsbudsjettet i 2024.

– Frivillighet Norge er glad for signalene om full momskompensasjon i 2024 og at regjeringen har prioritert dette de siste tre årene, sier Johnsen

Ikke nok

– Vi ser allerede nå at det avsatte beløpet ikke vil være tilstrekkelig til å gi idretten og frivilligheten full momskompensasjon i 2025. Dermed vil det være behov for å øke bevilgningen igjen mot slutten av 2025, sier Johnsen

–Vi vet ikke om den neste regjeringen vil prioritere full momskompensasjon like høyt som dagens regjering, og derfor er løftet om full momskompensasjon i 2025 lite verdt. Det frivilligheten trenger nå er forutsigbarhet gjennom regelstyring av momskompensasjonsordningen, sier Johnsen.

Kontaktperson

Bilde av Stian Slotterøy Johnsen
Stian Slotterøy Johnsen
Generalsekretær
959 33 862
stian@frivillighetnorge.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring