Hopp til hovedinnholdet

Rekrutterte mange nye gjennom Frivillig.no

Publisert:
Oppdatert:
Nye frivillige i Norsk Nettverk for Downs syndrom
Mange nye frivillige i Norsk nettverk for Down syndrom etter nyttårskampanjen til Frivillig.no

Norsk nettverk for Down syndrom var med på nyttårskampanjen til Frivillig.no og Frivillighetens år 2022 for å rekruttere nye frivillige. De fikk inn hele 20 nye frivillige til kommunikasjonsoppgaver og strategiarbeid i organisasjonen og er veldig fornøyd.

Hvorfor var det viktig for å rekruttere nye frivillige nå?

Ingrid Marvin har nylig begynt i jobben som daglig leder i organisasjonen, og som eneste ansatt følte hun behovet for å ha flere å sparre og samarbeide med i hverdagen.

– For å utvikle organisasjonen trenger vi visse typer fagkunnskap som vi per dags dato ikke har midler til å ansette, dermed dukket ideen opp om å involvere frivillige som ikke nødvendigvis har kompetanse på Downs syndrom, men som har den fagkunnskapen organisasjonen trenger for å utvikle seg, sier Ingrid.

Brukte Frivillig.no som platform

Organisasjonen søkte på Frivillig.no både etter frivillige som var interessert i å drive med kommunikasjonsarbeid, og frivillige som var interesserte i å hjelpe til med strategiarbeid i styret. På grunn av stor pågang og mange frivillige som meldte seg, endte de opp med et helt team som skal jobbe strategisk med kommunikasjon og utvikling av organisasjonen i tiden fremover. Selv om det ble mange flere enn tenkt som meldte seg, er Ingrid glad for all hjelp hun kan få.

– Vi må bare finne oppgaver som de ønsker å ha og kan trives med i en ellers travel hverdag, sier Ingrid.

En god plan for rekrutteringen er viktig

Før Ingrid satte i gang rekrutteringen, hadde hun allerede en god plan på både hvem hun ville rekruttere og hvordan hun skulle gjøre det. Hun hadde sett for seg at spesielt frivilligoppgavene som omhandlet kommunikasjon kunne passe fint for studenter som enten studerte kommunikasjon eller bare var interessert i det. Og det var også det hun endte opp med, i stor grad!

– At de hadde såpass høy kompetanse i tillegg, var en stor overraskelse og gave for organisasjonen, sier Ingrid.

Det å definere en målgruppe til frivilligoppgavene, gjorde også at det ble enklere å velge kanaler for å nå dem. Ingrid delte oppdraget fra Frivillig.no med Høyskolen i Kristiania og Noroff som har studieløp for kommunikasjon og sosiale medier, og Kommunikasjonsforeningen som har en egen studentgruppe. Dette gjorde at hun nådde frem til de hun også ønsket å nå.

Har de noen tips å dele?

Vi spurte Ingrid om hun hadde noen tips til andre organisasjoner som ønsker å rekruttere frivillige til sin organisasjon. Det viktigste som kom opp var å prøve å definere hva frivilligoppgaven er, og ha en tydelig beskrivelse av frivilligoppdraget. I dette sier Ingrid at det er viktig at organisasjoner våger å overlate ansvar til de frivillige, og tilpasse slik at de får oppgaver som er motiverende for dem å jobbe med. I tillegg til å huske på og følge opp de frivillige godt.

– Jeg forholder meg til de som kollegaer, vi legger planer sammen og det er viktig at vi har et godt miljø, sier Ingrid.

Som eneste ansatte i organisasjonen er det også tydelig hva det betyr å få flere med på laget.

– Det betyr mye for min motivasjon å ha noen å sparre med. Jeg kunne ha brukt tiden på å gjøre alt selv, men det er mye bedre å ha flere med på laget, og ha en energi flytende i organisasjonen, sier Ingrid.

Norsk nettverk for Down syndrom

Norsk nettverk for Down syndrom jobber for at mennesker med Downs syndrom skal ha et best mulig liv. Dette gjør de via å jobbe interessepolitisk, spre internasjonal kunnskap om Downs syndrom i Norge, og ved å skape fellesskap i lokallagene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring