Hopp til hovedinnholdet

Seniorkraften vokser!

Publisert:
Frivillig no Annonse Pensjonisten halvside 180x116mm

Ny forskning fra Frivillighetsbarometeret viser at eldre frivillige bidrar mer enn andre. Hele 27 % av frivillige over 60 år gjør mer enn 5 timer frivillig arbeid hver måned! Dette er en ressurs og en kraft vi må ta vare på.

Å involvere eldre i frivillig innsats gir mange fordeler: fellesskap, trygghet, erfaringsdeling, helse, trivsel, tilhørighet, kreativitet, respekt og inkluderende lokalsamfunn.

Sammen med Senteret for et aldersvennlig Norge oppfordrer Frivillighet Norge til rekruttering av eldre til lag og foreninger over hele landet. Undersøkelsen viser at 50 % av lokallagene som allerede bruker Frivillig.no ønsker å rekruttere flere eldre frivillige.

Statistikken forteller oss at seniorer som er med i frivilligheten er mindre ensomme. Dette viser at seniorkraften ikke bare er en kraft for organisasjonene, merverdien for den enkelte frivillige senior er også kraftfull.

− Frivillighet er for mange veien til en aktiv og sosial alderdom, og i et aldersvennlig samfunn må vi legge til rette slik at de som vil, kan få bidra med sin kunnskap og erfaring. Det krever imidlertid at vi tenker nytt – sammen, om hvordan vi rekrutterer, tilrettelegger og organiserer seniorrkraften i frivilligheten, sier Wenche Halsen, leder i Senter for et aldersvennlig Norge.

Verdien av seniorkraften i generasjonsmøter

Seniorkraften er avgjørende for å skape gode oppvekstsvilkår og lokalsamfunn for barn og unge. Regjeringen har lansert handlingsplanen «Alle inkludert», som blant annet skal utvikle veiledere og kommunikasjon med gode eksempler fra kultur-, idretts- og friluftslivsorganisasjoner. Målet er å redusere kostnader, nå ut til familier med innvandrerbakgrunn, stimulere til frivillig innsats, skape god dugnadsånd og bygge relasjoner og inkluderende lokalsamfunn.

En oppfordring til organisasjonene

Nå oppfordrer Frivillighet Norge og Senteret for et aldersvennlig Norge, frivillige organisasjoner til å invitere inn flere eldre som frivillige. Legg for eksempel ut oppdrag på Frivillig.no som tydelig viser oppgaver som folk over 60 år er ønsket som ressurs.

1. oktober er verdensdagen for eldre, og vi ønsker seniorkraften velkommen til frivillige organisasjoner.

Kontaktperson

Bilde av Vanja Konradsen
Vanja Konradsen
Prosjektleder, Økt deltakelse
Frivillig.no, Ungfritid.no
215 67 666 / 982 56 770
vanja@frivillighetnorge.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring