Hopp til hovedinnholdet

Stortingsmeldingen om bærekraftsarbeidet i Norge

Publisert:
Oppdatert:
Høringssvar
Hender som legger puslespill
Foto: Frivillighet Norge/ Birgitte Heneide

Frivilllighet Norge har sendt innspill til Stortingsmeldingen om bærekraftsarbeidet i Norge. Frivilligheten bidrar nasjonalt og internasjonalt i arbeidet med å nå bærekraftsmålene, som verden skal nå innen 2030. Men innsatsen for å nå målene må trappes opp, og hele samfunnet må rustes til dette. I innspillet beskriver vi noen av de måtene frivilligheten bidrar til et bærekraftig samfunn, og hvordan denne rollen kan styrkes i de fire områdene i meldingen.

Sivilsamfunnet som er representert ved FNs toppmøter har pekt på at bærekraftsmålene er for sentraliserte og overser lokale, tradisjonelle og uformelle organisasjoner. Dermed går nasjonale myndigheter glipp av organisasjonenes unike og ofte lokale kunnskap, ekspertise og nettverk.

Frivillighet Norge oppfordrer nasjonale og lokale myndigheter sterkt til å trekke inn frivillige organisasjoner som samarbeidspartnere i arbeidet med bærekraftsmålene. Frivillige organisasjoner må også styrke samarbeidet seg imellom, og være bevisst potensialet og ansvaret for å skape et bærekraftig samfunn. Slik nåe vi ut til et bredere lag av befolkningen og gjør bærekraftsarbeidet mer effektivt.

Meldingen er delt i fire områder, og frivilligheten bidrar i samtlige:

Et trygt og bærekraftig velferdssamfunn, Grønn og inkluderende vekst og verdiskaping, Et motstandsdyktig lavutslippssamfunn og Bærekraftig byer og lokalsamfunn

Frivillighet Norges innspill til Stortingsmeldingen om bærekraftsarbeidet i Norge

Kontaktperson

Bilde av Camilla Svendsen Skriung
Camilla Svendsen Skriung
Politisk seniorrådgiver
90 64 18 12 
camilla@frivillighetnorge.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring