Hopp til hovedinnholdet

Styrke kan være så mangt: — Vi vet at det kan være tøft å ta kontakt om man har det vanskelig

Publisert:
Oppdatert:
Mann løfter vekter i styrkekonkurranse
STYRKE: Den nye styrelederen Benjamin Rastum vil bruke vervet i Mental Helse Follo til å vise at styrke også kan være å ta kontakt hvis man har det tøft. Foto: SBD

Benjamin Rastum (25) og Karl Henrik Trollsaas (50) ble begge to rekruttert til styret i Mental Helse Follo gjennom Frivillig.no. Det helt nye lokallaget har som mål å minske terskelen for at folk tar kontakt når de har det vanskelig.

Både styreleder Benjamin Rastum (25) og kasserer Karl Henrik Trollsaas (50) i det nyopprettede lokallaget Mental Helse Follo fant frivilligoppdraget på Frivillig.no.

Rastum konkurrerer ellers aktivt i styrkeløfting på fritiden, men påpeker at styrke kan være så mangt; det kan også være å bære på tunge tanker, og tørre å møte opp på et arrangement for å dele dem med en annen.

— Jeg vil jobbe for at terskelen for å nå ut til oss blir lav, da vi vet at det kan være tøft å ta kontakt om man har det vanskelig, sier Rastum.

Trollsaas sier lignede at han er med i styret for å jobbe for å øke bevisstheten om psykisk helse og redusere stigma rundt temaet. Gjennom arrangementer og samarbeid med andre organisasjoner, håper han nå kunne nå ut til mange mennesker og gjøre en positiv forskjell i lokalmiljøet.

— Det er ikke alltid så mye som skal til, et lite smil kan gå langt i å gjøre andres dag bedre. Jeg tenker det viktigste vi kan gjøre som medmennesker er å fremme generell sosial omsorg og behandle andre med respekt, sier Trollsaas.

De to vil fremover jobbe for at de som opplever utenforskap og føler seg alene skal få det bedre.

— Noen føler seg også alene selv i selskap med andre, påpeker Trollsaas.

Mann med brilller smiler i blå skjorte.
NY ROLLE: Karl Henrik Trollsaas har hatt mange roller i frivilligheten, og vet at et lite smil kan gå langt i å gjøre andres dag bedre. Foto: Privat

Jobber på ulike nivåer

De to forteller at noe av det viktigste arbeidet de har foran seg nå, er å nå ut til medlemmene sine.

— Vi er til for medlemmene og arbeider derfor med å kunne senke listen til tilbudene som finnes der ute i dag, men også lytte til hva som savnes, sier Rastum.

Fremover vil de blant annet jobbe for å bygge opp en lokal turgruppe. De har også mange andre tanker og ideer på bordet.

— Vi står overfor mange utfordringer i dagens samfunn som krever kreative løsninger. Jeg tror kanskje vi bør tenke utenfor boksen for å finne felles løsninger på disse. Eldre lider av ensomhet og ungdom blir trukket inn i kriminalitet på grunn av manglende muligheter. Jeg tror disse gruppene kunne ha godt av å lære av hverandre gjennom frivillig arbeid og andre felles møteplasser. Eldre og yngre kan slik være viktige ressurser for hverandre, sier Trollsaas.

I tillegg til å jobbe med å skape konkrete aktiviteter, vil de jobbe på systemnivå lokalt i kommunen for å forbedre tilbudet for ulike grupper. Fremover ønsker de blant annet å jobbe politisk for å bedre kommunens politikk på psykisk helse-feltet, og for bedre botilbudet til vanskeligstilte i kommunen.

— Dette er givende arbeid, og jeg har stor tro på arbeidet vi gjør sammen, sier Rastum.

Mental Helse Follo vil formidle at de er åpne for innspill og det er bare å ta kontakt på: nordre.follo@lokallag.mentalhelse.no

Mann krysser hendene portrettbilde
STYRELEDER: Benjamin Rastum vil det skal være en lav terskel for å ta kontakt med Mental Helse Follo. Foto: Privat

Kontaktperson

Bilde av Marie Øvrum
Marie Øvrum
Organisasjonsmedarbeider
90937364
marie@frivillighetnorge.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring