Hopp til hovedinnholdet

#Trillenials: et Europeisk nettverk av unge organisasjonsfolk!

Publisert:
Oppdatert:
En stor gruppe unge mennesker poserer med hender i været og store smil.
FOTO: Maiken Arnesen/Frivillighet Norge

Unge organisasjonsmennesker fra Moldova, Romania og Norge samlet seg i Bucuresti for en uke med faglig påfyll, spennende samtaler og ekte menneskemøter.

#Trillenials er et prosjekt med mål om å å bygge organisasjons-, kommunikasjons- og samarbeidskompetanse hos unge mennesker som er aktive i sivilsamfunnsorganisasjoner. Prosjektet gjennomføres av den rumenske organisasjonen FDSC i samarbeid med Frivillighet Norge og er finansiert av EØS-midler gjennom Active Citizents Fund.

Siden starten i 2019 har hele fem kull med rumenske #Trillenials gjennomgått et kursopplegg som går over et helt år, og består av onlinemoduler man jobber seg gjennom en og en, og flere digitale og fysiske samlinger både i Romania og Norge.

FDSC og Frivillighet Norge har som mål å videreutvikle prosjektet og bygge ut nettverket, og nå i september tok vi første steg på den veien. Da reiste nemlig 28 unge norske organissjonsfolk til Bucuresti og møtte deltakere fra de rumenske kullene og en delegasjon fra Moldova.

Unge mennesker i par og snakker sammen i et rom

Uka i Bucuresti var ikke organisert som en tradisjonell konferanse med forhåndsdefinerte paneler og kurerte samtaler. Det var de i overkant av 70 deltakere fra henholdsvis Moldova, Romania og Norge som sammen skapte innholdet. Det resulterte i samtaler og verksteder om ting som virkelig betyr noe for de som deltok. I løpet av uka snakket vi om oss selv og arbeidet vårt, vi delte gode og ikke så gode praksiser og historier. Vi gråt, vi lo, vi danset og vi feiret - noe som var både uvant, lærerikt, tidvis kleint og veldig hyggelig!

Hvem er en #Trillenial?

Du er engasjert i en frivillig organisasjon. Enten fordi du sitter som tillitsvalgt på lokalt, regionalt eller nasjonalt nivå, eller fordi du er ansatt. Du er mellom 18 og 35 år gammel og er interessert i å lære mer om å og utvikle både deg selv, prosjektene og organisasjonen din. Du ønsker å nettverk av likesinnede mennesker fra både Norge og andre europeiske land.

Blant de som deltok på turen til Romania i september var det både ansatte og tillitsvalgte, i lokale og nasjonale både etablerte og helt nyoppstarta organisasjoner. Alle deltakere bringer sin unike kompetanse og erfaring, og det er det som gjør dette opplegget så spennende.

En ung kvinne sitter ved et gruppebord og ser smilende inn i kameraet.
Ine-Sofie Smedmoen Kristiansen. FOTO: Maiken Arnesen/Frivillighet Norge

Ine-Sofie Smedmoen Kristiansen, var en av deltakerne på turen. Til vanlig jobber hun med generasjonsmøter i organisasjonen Livsglede for eldre.

- Det betyr mye å være her. Det setter ting i perspektiv å se både hvordan andre organisasjoner og andre land har det innenfor samme sektor. Samtidig er det veldig fint å se hvordan vi kan møtes på så mye også. Det er lett å bli litt låst inne i en boks med tanke på hvordan man jobber, så det å tenke utenfor boksen er veldig bra! sa hun.

- Jeg har vært med på arrangementer som likner dette tidligere, og jeg snakker fortsatt med noen av de folkene nå ti år seinere, forteller Nikolai Hannevik Nordlid, en av de andre deltakerne på turen. Nikolai er rådgiver i organisasjonen ROS - rådgivning om spiseforstyrrelser, og veldig opptatt av det å knytte bånd for å kunne utveksle både erfaringer og metoder. - Da kan jeg ta med meg mange nye perspektiver inn i min jobb, samtidig som jeg får et nettverk hvor jeg kan søke råd når jeg trenger det, avslutter han.

En ung mann snakker engasjert med en annen ung mann, i en gruppearbeidsetting
Nikolai Hannevik Nordlid FOTO: Maiken Arnesen/Frivillighet Norge

Nå skal prosjektet inn i en ny fase. - Vi har fått verdifull erfaring gjennom de årene vi har hatt prosjektet i Romania, forteller seniorrådgiver i Frivillighet Norge, Marte Oraug Skogtrø. - Håpet er nå at vi, i den nye runden med ACF-midler, skal kunne utvide prosjektet og få til flere kull med #Trillenials også i Norge - i tillegg til å fortsette i Romania.

Er du interessert i å vite mer, ta kontakt!

Kontaktperson

Bilde av Marte Oraug Skogtrø
Marte Oraug Skogtrø
Politisk seniorrådgiver
90 95 44 85
marte@frivillighetnorge.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring