Hopp til hovedinnholdet

Har din organisasjon signert Mangfoldsplakaten?

Publisert:
Dame med megafon og tekst "Viktig sak på neste styremøte!
Sett mangfold på plakaten på neste styremøte!

Kjenner du Mangfoldsplakaten? Gjennom et år kommer det mange muligheter i frivillige organisasjoner for å øke mangfoldet. Mangfoldsplakaten er et verktøy du kan bruke for å sette mål, prioritere og bestemme hvordan dere jobber med mangfold.

Signer Mangfoldsplakaten!

Gjennom å signere Mangfoldsplakaten viser dere for dere selv og andre at dere vil inkludere og være mangfoldige. Se organisasjonene som allerede har signert på Inkluderingskoden.no. Der finner dere artikler med inspirasjon fra organisasjoner som er i gang.

«– Ja, det krever innsats, men det ligger mye kunnskap og erfaring i organisasjonene på dette. Ikke gjør det til noe som er for komplisert. Det skal ikke så mye til for å ansette en synshemmet. Om man ikke begynner blir det aldri gjort. Det er ikke lettere om fem år. Og det gjelder for alt mangfold!»

Generalsekretær Per Inge Bjerknes
Norges Blindeforbund

Viktig sak for styret

Å utvikle og beholde mangfold er langsiktig og strategisk arbeid. Det handler også om organisasjonsutvikling og ledelse. Derfor er forankring hos ledelsen og i organisasjonen viktig. Styret bør etterspørre og få saker knyttet til mangfold til behandling. Vi i Frivillighet Norge, bistår dere gjerne før styret skal behandle en sak om å signere Mangfoldsplakaten eller diskutere hvilke tiltak dere trenger for å nå målene dere har satt dere.

«- Det er viktig at det blir rammet inn i hvordan vi driver organisasjonen. Vi endrer styrende dokumenter og dette er også allerede en del av vårt bærekraftsarbeid. Det skal følges opp over tid. Vi ser frem til neste kapittel!»

Generalsekretær Stephen Sollid
Stiftelsen Norsk Luftambulanse

Vi hjelper dere

Inkluderingskoden.no har vi laget ressurser for arbeidet med mangfold, for eksempel om organisasjonsutvikling og om språk.

Vi har flere inspirasjonsmøter i året. Neste møte du kan delta på er 15. oktober. Da møtes vi digitalt for å dele erfaringer og lytte til gode eksempler og få faglig påfyll.

Les om Inspirasjonsmøte om Mangfoldsplakaten her.

grafikk med tekst "Vi har signert Mangfoldsplakaten"
Merke for organisasjoner som har signert for å vise at man tar mangfold på alvor.

Når dere signerer Mangfoldsplakaten kan dere ta i bruk dette signeringsmerket som viser at dere har signert. Merket finnes på bokmål og nynorsk. Dere kan laste ned både merket og plakater på Inkluderingskoden. Plakaten finnes på bokmål, nynorsk og engelsk.

På inkluderingskoden kan dere også ta en test om inkludering og ikke minst finne 52 tips om inkludering i Inkluderingskortstokken.

«– Det ligger en styrke i signeringen av Mangfoldsplakaten, det gir et felleskap blant organisasjoner om at mangfold er noe vi ønsker.»

Daglig leder for MIO, Suad Abdi
Minoritetenes interesseorganisasjon

Kontaktperson

Bilde av Ida Marie Holmin
Ida Marie Holmin
Assisterende generalsekretær
21 56 76 58
ida@frivillighetnorge.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring